@ een goede voorbereiding


Toegegeven: gezond en puur eten vraagt enige voorbereiding om het haalbaar te maken en leuk te houden. Ik ken mezelf: als ik dat niet doe, stop ik binnen een week. Een goede voorbereiding is dus het halve werk.Die voorbereiding kan bestaan uit het bestellen (en ophalen) van de wekelijkse biologische groententas maar ik bedoel dus vooral het vooruit bedenken wat we eten, tijdig boodschappen doen. In het verlengde daarvan kan het nuttig zijn om een dagdeel te gebruiken om wat voor te bereiden. Denk aan vooruit laten wellen en koken van bonen naar keuze, quinoa en (rode) zilvervliesrijst. Gereed en wel wachten die in dozen in de ijskast op verdere verwerking. En dat gaat dan heel snel op de dag zelf.

Uien, knoflook, een variëteit aan verse kruiden horen ook op de plank, net als een lekker gevulde fruitschaal.

Daarnaast heb ik een zondagmiddag besteed aan het scannen van recepten, kookboeken ed. Ik heb er plakkers tussen gestoken met daarop de belangrijkste ingrediënten. Zie de pagina ‘@eten geschreven’ op deze blog voor door mij geraadpleegde (kook)boeken.

Zo kan ik toch in een klein half uur een lekker en gezond maal op tafel toveren, ja ook op werkdagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: